Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Koenzim Q10

 

LiCaps technológia miatt 30%-al jobb a felszívódás.

Dr. Fehér János:" A nemkívánatos szabadgyök képződés ellen létezik egy természetes antioxidáns szisztéma, a mely megfelel a táplálékkal felvett antioxidánsok kemoprevenciójának"


 

Antioxidánsokról általában

A kardiovaszkuláris betegségek a leggyakoribb halálokok között szerepelnek a legtöbb európai országban, így van ez hazánkban is. A daganatos betegségek előfordulása  is magas. Ezek kialakulásában ésmegelőzésében szerepet játszó környezeti-, táplálkozási- tényezők között nagy jelentőségűek az antioxidáns vegyületek.

Az antioxidánsok nélkülözhetetlenek az egészség megőrzésében és számos betegség kiegészítő terápiájában indokolt lehet alkalmazásuk.

Léteznek belső és külső antioxidánsok.


 

Külső oxidánsok:

Csak növényekben szintetizálódnak, és táplálkozással vihetők be a testbe.

Vitaminok: C-vitamin, Béta-karotin (A-provitamin), E-vitamin, likopin. Nyomelemek: (Zn, Se, Mn, Cu, Mo). Flavonoidok, antocianinok, fenolsavak. Polifenolok (fekete ribizli, meggy, vörösbor, zöld tea). Izoflavonoidok. Fitinsav. Glükozinolátok (káposztafélékben). Fenolok (gyümölcs és zöldségfélékben, teljes kiörlésű gabonafélékben). Folát. Antimutagén hatás: nyersen: ribiszke, áfonya, cseresznye, meggy, banán és ananász a legkifejezettebb hatásúak, hőkezelés csökkentheti hatásukat. Egyes kéntartalmú aminosavak (metionin).Ubikinon(Q10).


 

http://vitalimax.hu/spd/890642/Koenzim_Q10_60_db_8211_NutriLAB_8211_88_Ft


 

Magyar lakosság táplálkozásra jellemző a magas antioxidáns hiány:

5000 személyen végzett vizsgálat szerint C viatminból a vizsgált személyek 60%-a az RDA érték(60 mg)alatti értékben visz be C vitamint a szervezetébe.

A- vitaminból férfiak 51, nők 58%-nak ellátottsága hiányos.

E vitamin ajánlott bevitel 12 mg/nap. Magyar férfiak 7,4 mg, a  nőké 6.3 mg volt.

Sok betegség hátterében a szabadgyökös mechanizmuson alapuló peroxidációs folyamatok állnak.


 

http://vitalimax.hu/spd/890642/Koenzim_Q10_60_db_8211_NutriLAB_8211_88_Ft


 

Szabad gyökök:

A szabad gyök molekulák, olyan párosítatlan elektronnal rendelkező molekulák vagy molekula részletek, amelyek ebből adódóan nagyon reakcióképesek. Élettani szerepüket az adja, hogy a szervezet védekező rendszerének hatékony eszközei a kórokozó mikroorganizmusokkal szemben. A testben egy védelmi mechanizmus működik, mely kontrollálja a szabad gyök tevékenységet. ha a rendszerben bizonyos okok következtében zavar keletkezik, ezek a szabad gyökök feleslegbe kerülnek, és egészséges sejteket megtámadva, azok működészavarát okozzák.


 

http://vitalimax.hu/spd/890642/Koenzim_Q10_60_db_8211_NutriLAB_8211_88_Ft


 

Forrás:

Dr. Lelovics Zsuzsanna: Antioxidánsok és prooxidánsok. A zöldségekben és gyümölcsökben levő antioxidánsok és prooxidánsok.

 

A mappában található képek előnézete Táplálék kiegészítők, vitaminok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Reading the new blood bring pressure to bear on guidelines

(ACheendCarrods, 2018.10.12 01:37)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-vrai-ou-faux/

High Blood Constraints and Bravery Affliction

(ACheendCarrods, 2018.09.27 16:33)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-france-islande/