Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Úri tök

 

Úri tök

 

Cucurbita pepo

 

Tökmag -Cucurbita semen

 

Cucurbita pepo magjából sajtolják az olajat.

 

 

Hatóanyaga: kb.1% szteroid (főleg szterolok), tokoferol, nyomelemek közül aránylag sok szelén, mangán, cink és réz, 35-45% zsírosolaj, kb. 30% pektin, kb. 25-30% fehérje.

 

 

Hatása: vizeletürítés zavara (nehézsége) esetén javítja a beteg állapotát, prosztata-adenoma kezelésére alkalmazható kiegészítőként is. Egyértelmű klinikai eredmények ellenére is csak feltételezések vannak a hatás mechanizmusára vonatkozóan. Ugyancsak tisztázatlan a hatóanyaga is. Feltehetően nem egy, hanem több anyag együttes hatásának eredményeként jön létre a kívánt hatás, így az E vitamin, szelén és a drogban található enzimek, hormonok is részt vesznek benne.

 

Az olaj csökkenti a vér koleszterin szintjét és érelmeszesedés megelőzésére alkalmazható. Immunstimuláló és roboráló hatása miatt fertőzéses és tumoros megbetegedésekben, legyengült állapotokban ajánlható.

 

A mag enyhe féregűző hatással rendelkezik. Ez irányú alkalmazását ugyan egyéb, hatásosabb készítmények visszaszorították. Ezekkel szemben nagy előnye, hogy gyakorlatilag ártalmatlan. Ezért terheseknek, májbetegeknek, gyermekeknek ajánlott erősebb hatású készítmény alkalmazása előtt megpróbálni.

 

A kínaiak szerint rendszeres fogyasztása meghosszabbítja az életet.

 

 

http://vitalimax.hu/spd/558260/Palmetto_60_db_8211_NutriLAB_8211_55_Ftd

 

 

Forrás:

 

Dr. Szabó László Gy.: Fitoterápiai útmutató

Dr. Petri Gizella, Dr. Nyiredyné Dr. Mikita Klára, Dr. Nyiredy Szabolcs: Gyógynövények korszerű terápiás alkalmazása

Lesley Bremness: Fűszer és Gyógynövények


 

A mappában található képek előnézete Táplálék kiegészítők, vitaminok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.